Fisnar robot kiegészítők Fisnar robotok Janome robotok gépi szelep gépi vezérlő kézi adagolók 1K kézi adagolók 2K pneumatikus 1K szelepek 1K vezérlők 2K szelepek 2K vezérlők dugattyúk fecskendők

Robot kiegészítők - CCD kamerarendszer

A kiegészítők és a felszerelések nagyszerű lehetőséget kínálnak az Önök adagoló robot rendszerének bővítésére

Robot kiegészítők - CCD kamerarendszer


Az intelligens CCD kamerarendszer programozása és automatikus beállítási rendszere az egyszerű és összetett adagolási rutinok létrehozására is alkalmas. Javul az adagolás pontossága, valamint a termelési hozam a kevesebb feldolgozási időnek és költségeknek köszönhetően.

Az adagolóprogramokat gyorsan és egyszerűen elkészíthetik a Fluid-In-Motion (FIM) szoftverrel, a kamerakép segítségével a robotot a kívánt adagolási helyre mozgatva, majd kiválasztva a végrehajtandó műveletet. (pontot adagoljon, hol legyen a vonal kezdete stb.).

A Vision System szoftvert automatikus alkatrész-beállítási funkcióval látták el, garantálva, hogy a folyadék a kívánt helyre kerüljön. Ezt úgy éri el, hogy a rendszer két különálló referenciapont-képet rögzít az alkatrészen, és mintázatfelismerő szoftver segítségével összehasonlítja az élő képet a tárolt képpel. Az X vagy Y helyzetben észlelt különbségek azt eredményezik, hogy az adagolási koordinátákat automatikusan módosítja a rendszer.

Az adagolási pozíció pontosságát és az ismételhetőséget az egyszerű automatikus kalibrálási rutin és az alkatrész-beállítási funkció tovább optimalizálja.


Jellemzők

 • Automatikus háromtengelyes hegy kalibrálási funkció
 • Kiegészítő kamera az adagolási folyamat monitorozására
 • Nagy felbontású CCD kamera
 • LED fény- és fényerő-szabályozó
 • A CAD adatok (.DXF / Gerber) egyszerű és gyors átvitele
 • Gyorsan telepíthető és könnyen programozható / működtethető
 • Ipari Windows alapú PC-rendszer mellékelve
 • Ragasztó ellenőrző és verifikáló funkció


Előnyök

 • A videórendszer bármikor könnyen telepíthető az F4000-re
 • ADVANCE háromtengelyes robotokhoz plug and play módon csatlakoztatható
 • A perifériás hardvert közvetlenül a robotra kell felszerelni, ezzel csökkentve a méreteket
 • A képeket rögzíteni és tárolni lehet minőség- és folyamatvezérlés céljából
 • A QR-kódokat a kamera beolvashatja, így a kapcsolódó program automatikusan kiválasztásra kerül

CCD kamerarendszer


1.) F4000 ADVANCE asztali adagolórobot

Robusztus és tartós az öntött alumínium alapjának és a két nagy teherbírású alumínium oszlopnak köszönhetően, amelyek a vízszintes X tengelyt tartják. Ez a merev tervezési koncepció lehetővé teszi a hosszú távú precíz adagolást és a megbízható ismételhetőséget.

2.) PC

Ipari számítógép Windows 7-tel és Fluid-In-Motion (FIM) szoftverrel. Az egységet közvetlenül a robotra szerelik fel. TFT LCD monitor, billentyűzet és egér is tartozik hozzá.

3.) CCD kamera

Nagy felbontású színes és szürkeárnyalatos képek rögzítésére alkalmas.

4.) LED gyűrűs világítás és vezérlő

A kép kontraszt és felismerés optimalizálására. Az állítható fényerősség-vezérlő közvetlenül a robotra van felszerelve.

5.) Tipp kalibrációs modul

A kamera úgy működik, hogy rögzíti a megtisztított folyadék képét, és mintázatfelismerés segítségével összehasonlítja azt egy előre meghatározott képpel. A kettő közötti különbség alapján automatikusan beállítja az X és Y koordinátaértékeket, és az adagolást a program ehhez igazítja. A Z-tengelyt az adagolóhegy automatikusan kalibrálja az Touch pad segítségével.

6.) Aux kamera

Élő képet jelenít meg a TFT LCD monitoron, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy egy adagolási ciklus közben egyértelműen figyelemmel kísérje a komponensre adagolt folyadékot.


További műszaki információk a következő linkekre kattintva találhatók: