Diszpenzer saját fejlesztése Fisnar robot kiegészítők Fisnar robotok Janome robotok 1K kézi folyadék adagolók 2K kézi folyadék adagolók Gépi folyadék adagoló szelep Gépi vezérlő folyadék adagoló szelepekhez Hordópumpa folyadék adagolóhoz Nyomástartályok Pneumatikus folyadék adagoló 1K Preeflow szelepek 1K Preeflow vezérlők 2K Preeflow szelepek 2K Preeflow vezérlők Adagoló állványok Adagolótűk Dugattyúk Fecskendők Alacsony nyomáson működő plazmázó Atmoszférikus nyomáson működő plazmázó

Robot kiegészítők - CCD kamerarendszer

A kiegészítők és a felszerelések nagyszerű lehetőséget kínálnak az Önök adagoló robot rendszerének bővítésére

Robot kiegészítők - CCD kamerarendszer


Az intelligens CCD kamerarendszer programozása és automatikus beállítási rendszere az egyszerű és összetett adagolási rutinok létrehozására is alkalmas. Javul az adagolás pontossága, valamint a termelési hozam a kevesebb feldolgozási időnek és költségeknek köszönhetően.

Az adagolóprogramokat gyorsan és egyszerűen elkészíthetik a Fluid-In-Motion (FIM) szoftverrel, a kamerakép segítségével a robotot a kívánt adagolási helyre mozgatva, majd kiválasztva a végrehajtandó műveletet. (pontot adagoljon, hol legyen a vonal kezdete stb.).

A Vision System szoftvert automatikus alkatrész-beállítási funkcióval látták el, garantálva, hogy a folyadék a kívánt helyre kerüljön. Ezt úgy éri el, hogy a rendszer két különálló referenciapont-képet rögzít az alkatrészen, és mintázatfelismerő szoftver segítségével összehasonlítja az élő képet a tárolt képpel. Az X vagy Y helyzetben észlelt különbségek azt eredményezik, hogy az adagolási koordinátákat automatikusan módosítja a rendszer.

Az adagolási pozíció pontosságát és az ismételhetőséget az egyszerű automatikus kalibrálási rutin és az alkatrész-beállítási funkció tovább optimalizálja.


Jellemzők

 • Automatikus háromtengelyes hegy kalibrálási funkció
 • Kiegészítő kamera az adagolási folyamat monitorozására
 • Nagy felbontású CCD kamera
 • LED fény- és fényerő-szabályozó
 • A CAD adatok (.DXF / Gerber) egyszerű és gyors átvitele
 • Gyorsan telepíthető és könnyen programozható / működtethető
 • Ipari Windows alapú PC-rendszer mellékelve
 • Ragasztó ellenőrző és verifikáló funkció


Előnyök

 • A videórendszer bármikor könnyen telepíthető az F4000-re
 • ADVANCE háromtengelyes robotokhoz plug and play módon csatlakoztatható
 • A perifériás hardvert közvetlenül a robotra kell felszerelni, ezzel csökkentve a méreteket
 • A képeket rögzíteni és tárolni lehet minőség- és folyamatvezérlés céljából
 • A QR-kódokat a kamera beolvashatja, így a kapcsolódó program automatikusan kiválasztásra kerül

CCD kamerarendszer


1.) F4000 ADVANCE asztali adagolórobot

Robusztus és tartós az öntött alumínium alapjának és a két nagy teherbírású alumínium oszlopnak köszönhetően, amelyek a vízszintes X tengelyt tartják. Ez a merev tervezési koncepció lehetővé teszi a hosszú távú precíz adagolást és a megbízható ismételhetőséget.

2.) PC

Ipari számítógép Windows 7-tel és Fluid-In-Motion (FIM) szoftverrel. Az egységet közvetlenül a robotra szerelik fel. TFT LCD monitor, billentyűzet és egér is tartozik hozzá.

3.) CCD kamera

Nagy felbontású színes és szürkeárnyalatos képek rögzítésére alkalmas.

4.) LED gyűrűs világítás és vezérlő

A kép kontraszt és felismerés optimalizálására. Az állítható fényerősség-vezérlő közvetlenül a robotra van felszerelve.

5.) Tipp kalibrációs modul

A kamera úgy működik, hogy rögzíti a megtisztított folyadék képét, és mintázatfelismerés segítségével összehasonlítja azt egy előre meghatározott képpel. A kettő közötti különbség alapján automatikusan beállítja az X és Y koordinátaértékeket, és az adagolást a program ehhez igazítja. A Z-tengelyt az adagolóhegy automatikusan kalibrálja az Touch pad segítségével.

6.) Aux kamera

Élő képet jelenít meg a TFT LCD monitoron, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy egy adagolási ciklus közben egyértelműen figyelemmel kísérje a komponensre adagolt folyadékot.


További műszaki információk a következő linkekre kattintva találhatók: